SonS Classic

Uw droom Land Rover maken wij werkelijkheid

Alles, maar dan ook echt alles, is mogelijk bij onze restauraties. Van een dikke benzine V8 3.9 van Rover naar een turbo diesel 200 TDI. Door middel van meerdere gesprekken komen wij erachter wat al uw behoeftes zijn en op basis daarvan creëren we samen dé Land Rover van uw dromen. Hieronder een overzicht van wat u allemaal kunt aanpassen.

Motor en aandrijving restauratie

Dit is voor elke Land Rover anders. Wij kijken hierbij vooral naar waarvoor u de auto gebruikt. Gaat u veel verre reizen maken naar bijvoorbeeld Afrika, dan raden wij een 200 of 300 TDI aan. Dit omdat het een zeer betrouwbare motor is met veel koppel en, ook in verband met betrouwbaarheid, niet computergestuurd. Mocht u veel kilometers maken op de weg, vanaf ongeveer 15.000 kilometer per jaar, dan is een modernere diesel motor aan te raden. Als het simpelweg een “boodschappen auto” is, dan is het leuk om er een V8 van Rover in te leggen. Het brandstofverbruik is dan weliswaar iets hoger, maar dit wordt gecompenseerd met een lagere wegenbelasting en met meer plezier.

U heeft complete vrijheid in wat u wil. Bedenk iets geks en wij realiseren het voor u.

Chassis en onderstel restauratie

Hier kunt u het karakter van uw auto mee aanpassen. Wilt u een comfortabel rijdende auto voor op de snelweg dan passen we de schokdempers en banden aan zodat het comfort beter wordt. Wilt u dat hij over elk mogelijk obstakel heen kan komen, dan leggen we er off-road banden onder met extra robuuste en sterk geconstrueerde schokdempers.

Bij het chassis raden wij u sterk aan een gegalvaniseerd chassis te nemen. Dit voorkomt roest voor ten minste 50 jaar. Als u kijkt naar oude Land Rovers die nu nog rond rijden zie je dat er hier en daar wat roest ontstaat. Dit probleem is hiermee dus opgelost en zo doet u dus eigenlijk een investering voor de toekomst.

Wij gaan meerdere malen per jaar naar Engeland om daar chassis op te halen van KD-Marsland en van Richards. Zij beschikken over de juiste mallen en deze chassis worden volgens de standaarden van Land Rover van destijds gebouwd. Deze gebruiken wij voor onze eigen projecten en misschien wel voor uw toekomstige Land Rover. U kunt ook zelf een chassis aanleveren waarop wij door kunnen gaan bouwen. Maar let hier dus wel bij op dat het chassis altijd gecontroleerd wordt door de RDW en het dus aan de juist voorwaarden moet voldoen.

Interieur en exterieur restauratie

Hier heeft u echt, voor zover als mogelijk, alle vrijheid in. Alles is naar wens te bestellen en te bekleden. Er zijn veel after-market spullen te verkrijgen voor elk type Land Rover, met name de Defender. Dus kijk eens op internet wat u allemaal kunt vinden voor uw model. Hierdoor kunt u uw Land Rover compleet uniek maken en volledig aan uw wensen laten aanpassen. Bij het interieur moet u denken aan bijvoorbeeld nieuwe stoelen met stoelverwarming of een compleet nieuw infotainmentsystem met een nieuw audio systeem. Defenders zijn over het algemeen wat gehorig, ook hier kunnen wij ervoor zorgen dat heel de auto geïsoleerd wordt voor geluid. Hierdoor wordt vooral het comfort van uw auto hoger, u zit er immers zelf in, dus interieur is zeker niet onbelangrijk.

Bij het exterieur kunt u natuurlijk de kleur kiezen, maar ook accessoires zoals bumpers, sidebars en LED-bars zijn mogelijk. Of, als u van off-road rijden houdt, is een lier op de bumper onmisbaar. Voor verre reizen natuurlijk een daktent met een roofrack voor extra bagage ruimte. U zegt, wij draaien.

Zoals u dus ziet zijn de mogelijkheden eindeloos. Daarom is communicatie belangrijk en nemen we u in het gehele proces mee met de progressie. Hierdoor krijgt u een uniek inzicht in uw eigen auto.

Is dit iets voor u? Neem gerust contact met ons op en dan gaan we er eens goed voor zitten!

Neem contact op